CIP

REGULAMENTUL  CONCURSULUI  NAŢIONAL  DE INFORMATICĂ APLICATĂ „CIP” – 2018

Regulamentul concursului poate fi descarcat de aici. 

 

Concursul se desfăşoară pe următoarele categorii / aplicații:
– Paint pentru elevi până la clasa a II-a (clasa pregătitoare, clasa I, clasa II)
– Word primar – Windows XP, Microsoft Office Word 2007 pentru elevi din ciclul primar (până la clasa a IV-a)
– Word gimnaziu – Microsoft Office Word 2007 pentru elevii de până la clasa VI
– Power Point gimnaziu – Microsoft Office PowerPoint 2007 pentru elevii din ciclul gimnazial (până la clasa a VIII-a).
– Word liceu – Windows, Microsoft Office Word 2007 pentru elevii de clasa a IX-a și
– Excel liceu – Microsoft Office Excel 2007 pentru elevii de clasa a X-a.

Faza națională a concursului se desfășoară astfel:
I. Secțiunea – Participare directă ( pentru participanții din județul Vaslui dar și elevi din alte județe cu mențiunea ca organizatorii nu asigură nici cazare , nici masă, nici transport)
Ø Concursul se va desfășura la
o Liceul ”Stefan Procopiu” Vaslui si Liceul Teoretic Emil Racovita Vaslui pentru clasele a IX-a și a X-a , în data de 27 aprilie 2018, ora 9.30 și 11.30
o și la Palatul Copiilor Vaslui în perioada 16 – 27 aprilie 2018 după un calendar stabilit de comun acord cu cadrele didactice pentru elevii din școlile gimnaziale.
Ø Pentru participare la concurs profesorul coordonator va completa fişa de înscriere din anexă menționând data și ora la care pot fi prezenți elevii în laborator, şi o vor trimite pe adresa de e-mail concurscip@gmail.com până la data de 10  aprilie 2018.

II. Secțiunea – Participare online (pentru participanții din țară) – concursul se va desfășura în perioada  16 – 27  aprilie 2018.

Ø Din fiecare judeţ participă la etapa naţională elevii care au obţinut locurile I, II, III și IV la etapa locală la fiecare categorie (adică maxim 4 elevi pentru secțiunea Word primar, maxim 4 elevi pentru secțiunea Word gimnazial, maxim 4 elevi pentru secțiunea Powerpoint, maxim 4 elevi pentru sectiunea Word Liceu, maxim 4 elevi pentru secțiunea Excel). Dacă în urma desfășurării fazei locale elevii au același punctaj vă rog să organizați un baraj și să selectați doar 4 elevi/categorie / /institurie scolara. Singura excepție este la secțiunea Paint unde pot fi înscriși până la 10 elevi/ cadru didactic.
Ø Faza naţională a concursului se va desfăşura în perioada 16 – 27  aprilie 2018.
Ø Pentru participare la concurs profesorul vor completa fişa de înscriere din anexă şi o vor trimite pe adresa de e-mail concurscip@gmail.com până la data de 10  aprilie 2018.

III. Secțiunea  Web – design

La  aceasta  secțiune  pot  participa  elevii de  clasele  XI – XII  și  vor  realiza o pagină Web  cu tema  ”Noutăți informatice”.

Vor  trimite  lucrările  realizate pe adresa concursului concurscip@gmail.com pana pe  data  de  27 aprilie  2018.